maanantai 25. huhtikuuta 2011

Vain muutaman neliön tähden

Tilaihme Töölöstä? Kaupunkitunnelmaa Kampista? Punavuorelaisidylliä melkein kulman takaa? Neliömetrit, jotka ovat niin hinnakkaita, ettei päätöstä voi tehdä ihan hetkessä. Paitsi, että siinä hetkessä joku toinen on jo tehnyt löydön. Meni jo. Etsi itsellesi joku muu.

Tarjouskaupat, nuo tavallisen tallaajan kiroukset. Näitä olisi ehkä tarjolla, paitsi, tulethan hulluksi kilpaillessasi paikasta auringossa? Hinta on nyt halpa, mutta odotahan viikon tai kahden päästä. Sitten saat olla onnellinen, jos pystyt edes osallistumaan hintakilpailuun. Paras tarjous voittakoon, joskin se ei välttämttä ole se, mitä asunnosta seuraavalla myyntikerralla saisi. Se, joka arvioi hinnan parhaiten yläkanttiin kerää potin ja ihmettelee, miksei jokatytön unelmasta saakaan enää niin helpolla rahoja takaisin.

Omansa myyjät? "Tämähän laitettiin kuntoon jo kun pikku-Aatu syntyi ja rempattiin juuri nyt lattiasta kattoon. Tämä on aivan i-ha-na. Uusittiin äsken kylppärin kaakelit, (...kun noissa joka-koti-kuntoon ja pintaremonttilla kymppitonneja lisää ohjelmissa annettiin hyviä vinkkejä, miten saa haastavat kämpät myytyä.)" Niin, unohditte sitten viiden vuoden päästä tulevan putkiremontin tai päätitte tehdä omaperäisiä ratkaisuja, jotka varmasti erottavat kämpän muista - silmille hyppivää keittiötä on vaikea ajoittain unohtaa. Erityismaininnan voi myös antaa yritteliäisyydestä, kun hintapyynnöt voivat ylittää yli tonnillakin alueen maksettujen hintojen keskiarvon siitäkin huolimatta, että kämppä pitäisi rempata lattiasta kattoon.

Entä sitten alan ammattilaiset? "joo, tiedän, että sulla on tuossa sellainen merkintä et älä soita, mut ajattelin, et tää ois niin hyvä tarjous, josta haluat kuulla. Aivan unelma-ratkaisu keskeisellä paikalla mielenkiintoisessa layoutissa. Pari huonetta lisää siihen haluamaasi ja tämä menee jo ihan kohta! ". Jeps, jeps. Se on varsin hämmentävää, kuinka monta eri vivahdetta sanalle mielenkiintoinen suomen kielestä löytyy. Lisäksi voisin bonarina mainita, että jos olisi se 100-200 tuhatta vielä oman etsinnän lisäksi rahaa taka-taskussa, olisin varmaan laittanut vastaavanlaiset kriteerit jo alkuperäisiin hakuehtoihin. Minulle ei siis kannata soitella aivan ehtojen ulkopuolisesta mahtavasta löydöstä. Ei se silti ole helppoa tajuta. Nykyään viihdettä tuo arvuuttelu, että onko tuntemattoman numeron takana lehdenmyyjä vaiko asuntovälittäjä. On elämässä taas varsinaiset huvit.

Mitä tästä voi päätellä? Asunnonetsintä jatkuu yhäkin kuumana. Omaa, uutta ihanaa kotia ei ole vielä löytynyt ja jutuista päätellen on ihan hyvä, että pääsiäinen ja vappu tekevät pienen pakkotauon tähän etsintään. Hulluksihan tässä muuten tulee!

2 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Vuoden sisällä sisarukset muuttivat Toukolaan ja Viikkiin, maalla kasvaneet valitsivat mielummin samalla hinnalla enemmän tilaa asunnossa ja lääniä talon ulkopuolella.

zitrone kirjoitti...

No, saa nyt nähdä, miten tässä käy. Selvää ei ole mikään, ennen kuin kauppakirjat on tehty. :)