sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevään merkkejä

Kun lumeen ympärillä on jo tottunut, alkaakin tilanne muuttua. Lumi on sulanut kovasti viimeiset kaksi viikkoa, mutta paljoa ei edistystä tuntunut tapahtuvan. Puroista huolimatta lunta oli ympärillä yhä paljon, eikä loppua näkynyt. Olen ottanut kuvia kuvastamaan sitä, miten kevät etenee. Ihan vain sitä varten, jottei usko loppuisi kesken.

Tänä viikonloppuna on ollut vahva tunne siitä, että kevään harja on taittunut. Harmaus ja pölyisyys ottavat vallan valkoisesta. Lähipurot ovat yli äyräidensä ja suurienkin lumimassojen alta alkaa näkyä maata. Ensimmäiset vihreät tulokkaat puskevat itseään harmaan ja pölyisen maan läpi. Lauantaina uskaltauduin jo syömään ruokaa parvekkeelle, eikä takkia tarvinnut. Parvekkeen narsissit kukkivat, eivätkä kylmety edes niinä öitä, jolloin pakkanen vielä kolkuttelee ikkunoita.

Tältä näytti vielä pari viikkoa sitten:

Nyt lumen raja on jo siirtynyt huomattavasti:


Viikko sitten sorsat olivat löytäneet lammen reunalta mukavan hengailupaikan (huomaatko ne?):
Nyt ei hengailupaikasta ole paljon tietoa, kun lammikko tulvii yli äyräidensä:

Pari viikkoa sitten Vallilassa paistoi aurinko, ja se heijastui myös jäästä:

Ja nyt... jää oli tipotiessään. Jihuu!

Jos tarkkaan tarkastelee, voi kuvasta erottaa jo vähän vihreää nousevan pölyn keskeltä:

Puistojen lumikinokset ovat vaihtuneet valtaviksi lammikoiksi:

Jäät eivät ole silti vielä lähteneet:

Viikonloppuna on ollut niin mahtava sää, ettei yhtään haittaa, vaikka hetken jos toisenkin on viettänyt ulkona. Samalla on päässyt nauttimaan raikkaasta ilmasta ja ihanasta auringonpaisteesta. Tällä hetkellä on hyvä muistaa aurinkolasien tärkeys, nyt on UV-säteilyn määrä varsin suurta vuodenaikaan nähden. Toivottavasti nautinnolliset ulkoiluilmat jatkuvat ensi viikollakin!

Ei kommentteja: