maanantai 26. syyskuuta 2011

Kiinalaista sirkusta

Muistan pienenä katsoneeni kiinalaista sirkusta silmät suurina. Temput vaikuttivat aivan käsittämättömän hienoilta. Selät taipuivat kauniisti ja kaikki liikkuivat hyvin synkronisesti. Olin silloin luonnostani kankea, enkä voinut kuvitellakaan ikinä edes yrittäväni mitään vastaavaa.

Myöhemmin ovat tulleet muut kuviot kehiin. En varmaan silloin olisi osannut arvata, että vanhempana innostun kokeilemaan omia rajojani mm. akrobatian saralla. Ethän ymmärrä väärin - minusta ei tule ikinä siinä mitenkään erityisen hyvää ja taitavaa. Se ei tule olemaan koskaan mitään muuta kuin harrastus, jossa olen lähinnä taidoiltani aloittelijaan verrattava.

Sadat punnerrukset tai lukuisat vatsalihastreenit ovat kyllä pitäneet lihaskuntoa yllä ja lajin kiehtuvuus tekee myös pakollisesta pahasta jotenkin siedettävän. Lihaskunnon parantaminen on yhäkin suuri henkilökohtainen kehittymisen kohde. En pysty tekemään oikein mitään, mikä vaatii paljon notkeutta, voimaa tai koordinaatiota. Silti pienet asiat, kuten oman kehon hallinnan parantuminen tuo minulle sellaista iloa ja intoa, etten osaa vielä hetkeen harrastuksesta luopua.

Oman haasteellisen taipaleeni johdosta arvostan kovasti, jos joku on siinä todella hyvä. Ihailen niitä kunnon konkareita, jotka vetävät jos jonkinlaista volttisarjaa kuin vettä vain. Käsillä seisominenkin tuntuu jo hyvin kunnioitettavalta, kun sitä on hinkannut kaksi vuotta ilman, että vieläkään olisi tapahtunut suurta läpimurtoa. Puhumattakaan mistään vaikeammasta tasapainoilusta.

Nykyaikana kuvittelee helposti, että on nähnyt jo kaiken, kun videoklipit leviävät netissä sosiaalisissa medioissa kulovalkean tavoin. Seuraava otos loksautti kaikesta huolimatta suun auki, joten ajattelin jakaa sen teidän kanssanne:

Great Chinese Circus - Swan Lake:

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

eiks noista toi pääpari esiintynyt naapurimaan kuninkaallisissa häissä? jäi mulle kans mieleen vaikuttavana esityksenä.

zitrone kirjoitti...

En tiedä, voi olla. :)