lauantai 4. elokuuta 2012

Ristin rastiin Lontoota

Seuraa pieni kuvakavaldi erilaisista ympäristöistä reitin varrella. Tämä oli muistaakseni Sohosta ja jotenkin niin Lontoon oloinen, ettei mitään rajaa: 


Sohon lähellä oli myös kiinalaiskaupunginosa. Sieltä löytyi myös korealaisia ravintoloita sekä paikallisia gay-baareja. Ilta-aikaan baarit tuntuivat olevan täynnä ja meno muutenkin ihan mukava - siitäkin huolimatta, että taisi olla torstai. Lontoon matkaajien kannattaa kuitenkin huomioida, että osa baareista saattaa mennä kiinni jo ennen puoltayötä.

Lähin metroasema oli Leicester Square. 


Leicester Squaren läheisyydessä löytyi myös teatterikeskittymä: mikäli aikaa olisi ollut musikaaleille, olisin varmaan suunnannut tänne: 


Metroaseman läheisyydessä oli useampikin lippupiste, josta olisi voinut ostaa päivän lippuja varsin edulliseen hintaan (muistaakseni ne olivat luokkaa 30 puntaa/esitys).


Tällä kertaa tyydyin silti vain ihastelemaan teattereita ulkoa päin. Tämän teatterin läheisyydestä löytyi myös paikallinen viisikulma: risteys, jossa viisi tietä yhdistyy ja löytyy paikallinen hipsteriliikkeiden (ja hipstereidenkin) keskittymä.

Muistaakseni tämä oli Victoria station:


 Matkalla Brick Lanelle osuin hauskaan kujaan, joka oli rakennettu luultavasti vanhojen tehdashallien sisään:


Brick lanen jälkeen vuorossa oli Box park, josta löytyi suomalaisittainkin tuttu merkki. Näitä muutaman kuution liikkeitä löytyi kymmeniä.


Camden town oli pienimuotoinen pettymys. Turistikrääsää riitti joka lähtöön. Sitä kuvastaa parhaimmen ehkä seuraava kuva:


Tosin sieltäkin löytyi yksi söpö sisäpiha limonadikojuineen:

 

Lopuksi vielä pakollinen kuva Piccadilly Circuksesta. Se on muuten huomattavasti hienompi ilta-aikaan:
 

  Näiden kuvien myötä onkin hauska toivottaa hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja: